SREČANJE OTROŠKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN 2024

V lanskem šolskem letu smo z učenci ob materinskem dnevu pripravili dve predstavi. S petošolci in šestošolci smo odigrali predstavo Teta Marjanca in medved (priredba dela Anje Štefan), s sedmošolci, z osmošolci in devetošolkami pa Sapramiško, delo Svetlane Makarovič. Pa je padla ideja, da bi se predstavili še kje.
Prijavili smo se na Srečanje otroških gledaliških skupin 2024, ki ga organizira JSKD. Učenci/Igralci so bili vsi pripravljeni sodelovati, udeleževali so se dodatnih vaj, ki smo jih imeli pred poukom, po pouku, ker pa so bile pripravljene sodelovati tudi lanske devetošolke, smo imeli vaje še ob petkih popoldne.
Območno srečanje je potekalo v torek, 16. 4. 2024, v Podgorju pri Slovenj Gradcu, strokovna spremljevalka srečanja je bila Mateja Kokol.
Ob 9.00 smo se predstavili z igro Teta Marjanca in medved, ob 11.00 pa s Sapramiško.
Zahvaliti se moram spremljevalki Petri Vrčkovnik za poslikave obrazov, Petru Valtlu, ki je poskrbel za sceno, hišniku Vladu Koratu, ki je poskrbel za tehnične zahteve in prevoz scene, ter vsem staršem, ki so bili pripravljeni opraviti dodatne prevoze, ki so bili potrebni zaradi vaj.
Učenci nižjih razredov, ki niso nastopali, so bili odlična publika v dvorani. Ti naši najmlajši so si naše vaje ogledali že tolikokrat, da so znali besedilo že skoraj na pamet, bili so pripravljeni sodelovati s konstruktivno kritiko, ki je vedno dobrodošla, in s pohvalami. Ob tem pa so pridobivali znanja, ki jih bodo sami kdaj/kmalu potrebovali. Hvala tudi sodelavkam, ki so bile pripravljene kakorkoli pomagati pri spremstvu na prevozih in v dvorani.
Delo smo opravili odlično, čestitke vsem igralcem, mentorici in ostalim😉.
Dragi moji igralci, s takšnimi nastopi pridobivate in krepite veščine, ki so še kako pomembne v življenju. In z vsakim nastopom se pred množico bolje znajdete, ste bolj samozavestni. Tako da je to odlična naložba v vašo prihodnost.

Mentorica Aleksandra Grabner Jonke

Fotografije: Maša Flogie

(Število obiskov 95)